woensdag 6 december 2017

Pastafari

Wie schiep de aarde? Christenen geloven dat God de eerste mens, Adam schiep. De schilder Michaelangelo maakte er een schilderij over:


Tegenwoordig zijn de wetenschappers erover eens dat we van apen afstammen. Charles Darwin was de eerste wetenschapper die dit ontdekte:


Veel gelovige mensen vinden dat beide "theorieen" een kern van nwaarheid hebben, en dat ze dus allebei op school moeten worden behandeld. De Amerikaan Bobby Henderson vond dit niet eerlijk. Hij vond dat de aarde door een vliegend spaghettimonster was geschapen, en die theorie moest dus ook aandacht krijgen op scholen. Het begon als een grap, maar steeds meer mensen gebruiken het vliegend spaghettimonster om aan te tonen dat geloof voorgetrokken wordt.








Michael Afanasyev gaat binnenkort promoveren aan de TUDelft. Het is gebruikelijk om dan feestelijke kleding te dragen, zoals een galakostuum. Militairen of priesters mogen hun eigen kleding dragen. Daarom wil hij graag een Piratenpak dragen, net als hun profeet, maar dit mag niet. Is dit eerlijk?